Konjac špongia|Hot or not?

Konjac špongia alebo konjacová špongia sa v poslednom čase stala veľkým hitom nie len vo svete ale aj na Slovensku. Ale na čo vlastne slúži?...

Konjac špongia alebo konjacová špongia sa v poslednom čase stala veľkým hitom nie len vo svete ale aj na Slovensku. Ale na čo vlastne slúži?

Táto špongia je vyrobená zo  100% čistej rastlinnej vlákniny z rastliny Konjac. Je biologicky rozložiteľná a neobsahuje farbivá, vône či iné prísady. Jej úlohou je hĺbkovo vyčistiť pleť a odstrániť čierne bodky. Jej štruktúra jemne masíruje pokožku, stimuluje krvný obeh, odstraňuje odumreté bunky a napomáha rastu nových.
Rastlina Konjac obsahuje mnoho látok prospešných pre našu pokožku: proteíny, sacharidy, sodík, draslík, horčík, železo, fosfor, meď, kyselinu listovú, zinok a tiež vitamíny A, B1, B2, B6, B12, C, E a D.
Špongia je vhodná pre všetky typy pleti, vrátane veľmi citlivej pokožky.

Existuje niekoľko typov Konjac špongií:
Biela Konjac špongia - Pre všetky typy pleti
Zelená Konjac špongia - Na normálnu, kombinovanú a mastnú pleť
Čierna Konjac špongia - Na mastnú pleť s akné
Žltá Konjac špongia - Na zrelú pleť
Tehlová Konjac špongia - Na suchú, citlivú, dehydratovanú pleť


Ako sa Konjac špongia používa?
Normálne je Konjac špongia drsná a tvrdá ako kameň, takže sa nezľaknite. Preto ju pred použitím treba namočiť do vody na minimálne 5 minút. Po vytiahnutí z nej jemne vytlačte prebytočnú vodu, pozor aby ste ju nepoškodili. S navlhčenou špongiou masírujte tvár krúživými pohybmi. Môžete použiť aj vaše obľúbené prostriedky na čistenie pleti (mydlo, pleťová voda, krém). Po použití ju prepláchnite a opäť z nej vytlačte vodu. Zaveste ju na dobre vetrané miesto, aby vyschla (nie kúpeľňa, tam je vlhko).


Koľkokrát sa môže špongia použiť?
Konjac špongia je vhodná na približne 60 použití. To znamená, že buď ju môžete používať mesiac 2x denne alebo dva mesiace raz denne. Ak ju však raz za čas ponoríte do horúcej vody na 2 minúty jej životnosť sa predĺži ;)


Moje pocity:
Pravdou je, že neviem čo si mám o nej myslieť. Používam ju každý večer. A áno je fakt super ako peeling alebo na masáž tváre, a po použití je pleť jemná, ale zatiaľ som nespozorovala, že by mi odstránila čierne bodky. Možno časom.

Inak ak máte záujem o túto špongiu, tak v Jysku ju majú teraz v zľave za 1€, inak stojí okolo 6€ :)


špongia pred použitím↓↓



špongia po navlhčení↓↓




Máte aj Vy skúsenosti s Konjac špongiou?





You Might Also Like

5 komentárov

  1. Lovely post, dear!

    xx
    Aida
    http://espritdemode.blogspot.lt/2016/08/afternoon-with-umi-jewelry.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. špongiu (vůbec ani nevím, jak se to skloňuje, nebo jak se to řekne česky :D) vůbec neznám, asi ještě trošku pogooglím, abych si udělala ucelenější obrázek, ale může to být celkem fajn pomocník :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéé, tak o tom jsem vůbec ještě neslyšela - celkově si v poslední době připadám dost mimo celý svět, ale vypadá to hodně zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nie vôbec s touto špongiou nemám skúsenosti, počujem o nej prvý krát, ale zaujala ma :) musím sa po nej v Jysku obzrieť! :D
    Fashion Lovers

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem veľmi pekne za komentáre, vždy ma potešia :)